Watericoon Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is  een avontuurlijk en dynamisch natuurgebied waar voor elke bezoeker veel te beleven is.

Doolhof van kreken

Varen langs wilgenvloedbossen, kanoën door kronkelende kreekjes, wandelen over ruige paadjes en fietsen langs open weides vol watervogels. Het getij, dat in verschil soms wel op kan lopen tot 80 cm, ontstaat doordat het water van de Rijn en de Maas door de Biesbosch via het Haringvliet naar zee stroomt. Bij vloed wordt ditzelfde water weer terug de rivier op gestuwd. Door de werking van eb en vloed is er een ontzettend divers landschap te vinden, met honderden dier- en plantsoorten!

Ruige wilgenbossen

Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je dat je in Nederland bent! Daarnaast leven er ook veel wilde dieren. In de Biesbosch kom je prachtige vogels tegen, zoals de zilverreiger en de ijsvogel. Maar ook roofvogels zoals de buizerd, havik en zelfs de zeearend voelen zich hier thuis. En misschien zie je ook één van de bevers die in de moerassen zijn burcht gebouwd heeft. Niet voor niets speelde dit gebied een belangrijke rol in de film: Holland-Natuur in de Delta.

Te doen

Musea

Routes

Rondvaarten

Bootverhuur

Attracties

Inspiratie op doen

Genieten in Nieuwe Dordtse Biesbosch

Compleet vernieuwd Biesboschcentrum

Zweef over bevers

Ontstaan Polder de Biesbosch

Achtergrondverhalen

Lees alle verhalen
Achtergrond verhalen
Leven van

De Biesbosch en griendwerkers

27 maart 2023
Achtergrond verhalen
Strijd tegen

Ontpolderen in de Biesbosch

23 maart 2023
Achtergrond verhalen
Gevormd door

De Nieuwe Merwede

27 maart 2023