Routes in de Waterdriehoek

Het gebied van de waterdriehoek is voor wandelaars en fietsers een waar paradijs met prachtige fiets- en wandelpaden door de hele regio. Of ontdek de watericonen vanuit een kano en maak gebruik van kanoroutes.

Er op uit met routes

Fietsroutes

Wandelen in de Alblasserwaard - polder

Wandelroutes

Vaarroutes

Praktische Informatie

Openbaar vervoer

Toeristische Overstappunt (TOP)

VVV-informatie

Actief langs watericonen

Het wandelroutenetwerk in de regio bestaat uit honderden kilometers wandelroutes, routepalen en informatiepanelen. Deze routepalen en informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Meer informatie www.wandelnet.nl.

Plan je eigen route en maak gebruik van het landelijke fietsknooppunten. Onderweg kom je informatiepanelen en knooppunten tegen die je de weg wijzen en informatie geven. Kijk op www.route.nl voor een routeplanner en tips.

Vanaf het water is alles anders en geniet je ten volle van het landschap. Om het varen in de Alblasserwaard aantrekkelijk te maken zijn er speciale voorzieningen aangebracht. Zoals specifieke kanosteigers, uitstappalen en informatiepanelen. De startplaatsen zijn centraal gelegen met in de directe nabijheid voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie www.varenindepolder.nl.  Een dagje het water op in de Biesbosch is een belevenis op zich. Kijk op beleefdebiesbosch.nl voor informatie over kanoroutes en kanoverhuur.