Locaties

Biesboschcentrum Dordrecht

Bevers, water, vogels, planten en de historie van het uitgestrekte natuurgebied dat altijd in beweging is. Samen vormen ze de rode draad van de interactieve tentoonstelling in de vernieuwde en gemoderniseerde publieksruimte van het Biesboschcentrum Dordrecht. De vijf thema’s hebben elk hun eigen route. Door deze te volgen ontdek je steeds meer over de Biesbosch. Voor kinderen is er een verrassende maar ook educatieve speurtocht. Het doel van de tentoonstelling is om met de kennis, ideeën en tips die je gaandeweg meeneemt vervolgens naar buiten te gaan. De Biesbosch echt beleven doe je tenslotte buiten in de natuur.”

Het Beverbos, naast het bezoekerscentrum, is ook vernieuwd en zeker de moeite van het bezoeken waard. De kunstburcht is vernieuwd, evenals de informatieborden. In het Biesboschcentrum is een leuke speurtocht te koop door het Beverbos.

Wil je de Biesbosch van dichtbij ervaren? Stap dan in een boot, kano of op een sup. Ga op ontdekkingstocht en peddel door de kreekjes. Maak een vaartocht met een fluisterboot of roeiboot langs wilgenbossen en over de rivieren. Je ziet en hoort alles veel beter en beleeft de natuur op een bijzondere manier. De verhuur is van 29 maart t/m 31 oktober dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Voetveer naar het Griendmuseumpad
Vanaf 29 maart t/m oktober vaart Zonnepont 7 naar het Griendmuseumpad, een prachtig natuurpad. De pont vaart dagelijks elk half uur van 9.15 tot 15.15 uur naar het Griendmuseumpad. De laatste pont terug gaat om 16.45 uur. 

Tijdelijke zomerbusverbinding
Deze zomer rijdt de beverBuzz vanaf Dordrecht CS naar het Biesboschcentrum. Kijk hier voor meer informatie.

Ook leuk voor jou?

Rondvaartbedrijf

Zalmdrijver DD Cornelis

Wijnhaven , Dordrecht
Teamuitjes
Rondvaartbedrijf
Nationaal Park de Biesbosch

DRIJF Rondvaarten

Grote Appelsteiger , Dordrecht
Teamuitjes
Rondvaartbedrijf
Kinderfeestjes

Si Barone

Voorstraat 237, Dordrecht
Rondvaartbedrijf

De Dordtevaar

Wijnbrug 1, Dordrecht
Rondvaartbedrijf

Rondvaart Werelderfgoed Kinderdijk

Nederwaard 1, Kinderdijk
Rondvaartbedrijf

Elektroboten Kinderdijk-Alblasserdam

Overwaard 2, Kinderdijk