Over ons

De Watericonen kenmerkend voor de regio.

Door de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Dordrecht en Molenwaard, de regio Drechtsteden, de Stichting Werelderfgoed KinderdijkParkschap de BiesboschWaterbus en Dordrecht Marketing & Partners is het initiatief “waterdriehoek” gestart. Dit initiatief heeft als doel het toegankelijker, aantrekkelijker en bekender maken van het oevergebied langs de grote rivieren Merwede, Noord en Oude Maas tussen de iconen Kinderdijk, de Biesbosch en de historische stad Dordrecht.

In dit oevergebied komen de Zuid-Hollandse verhalen van het water samen. Van overstromingen en inpolderingen, van molens en gemalen, van scheepsbouwers en baggeraars. Het gebied laat de grens land-water zien die verschuift in de tijd, de ontwikkeling van het waterbeheer van de Middeleeuwen tot nu en de specifieke economische kansen, tot op de dag van vandaag verbonden met de rivieroevers. Het vele erfgoed in deze Waterdriehoek vertelt dit verhaal.

Het doel van deze website is om een betere verbinding (zowel fysiek als mentaal) te realiseren tussen de drie iconen die dit gebied uniek maken.

Beeldmateriaal
De gepubliceerde foto’s op deze website zijn merendeel in eigen bezit. Bij de achtergrondverhalen zijn een aantal foto’s gebruikt van het Regionaal Archief Dordrecht uit de Collecties:
– Gemeentelijke Prentverzameling
– P.J. de Ruiter-Lolkus
– Dordracum Illustratum