Routes

Rondje Alblasserdam (10 km)

Wandelroute door het historische centrum van Alblasserdam en langs de molens van Werelderfgoed Kinderdijk op basis van wandelknooppunten.

Wandelknooppunten: 80 – 81 -83 -82 – 78 -74 – 73 – 72 – 76 – 77 – 86 -85 -84.

Koop de wandelroutenetwerkkaart Alblasserwaard & Vijfheerenlanden   Bekijk deze audiotour op iziTravel

Open route in Maps
1

Het Toeristisch Overstappunt Alblasserdam is een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. Een knooppunt waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samenkomen. Goed bereikbaar per auto met voldoende parkeergelegenheid.

TOP Alblasserdam
2

Recreatiegebied met natuurbad, zandstrandje, wandel-en fietspaden, natuurspeelplek, kabelbaan en vissteiger.

Het Lammetjeswiel
3

Huis te Kinderdijk

Huis te Kinderdijk is gelegen aan de rivier de Noord, tussen het Lammetjeswiel en Rijzenwiel. Dit statige pand heeft in de loop der tijden een veelbewogen geschiedenis gekend. Boeiend aan dit huis zijn de bewoners die er gewoond hebben en het in de omgeving van Alblasserdam bekende verhaal van een kindje, dat tijdens de Sint Elisabethsvloed van 1421 hier in een wieg aanspoelde.

4

Op een steenworp afstand van de Kinderdijkse molens wordt al ruim 50 jaar biologische kaas gemaakt. de productieruimte is gedurende de openingstijden te bezichtigen via een speciale kijkgang waar via posters uitleg gegeven wordt over het kaasmaken.

5

Wereldberoemd zijn ze de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Kroonjuweeltjes die een bezoek zeker waard zijn. Molens behoren tot de belangrijkste Nederlandse monumenten, nergens anders ter wereld staan zoveel (historische) molens bij elkaar.

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk
6

Kortlandse Molen

Kortland 36

Deze ronde, stenen grondzeiler is gebouwd in 1890 en diende als vervanging van de bouwvallige wipmolen op dezelfde plaats. De eerste drie meter is rechtopgaand gebouwd, daarna conisch. Deze vorm is vrij uniek voor dit type molen.

Vergelijkbare routes

Fietsroutes
Routes in de Alblasserwaard
Wandelroutes

Beeldenpark Drechtoevers

Beeldenpark Papendrecht, Beeldenpark Alblasserdam, Beeldenpark Zwijndrecht
Wandelroutes

Blokweerroute

TOP Alblasserdam
fietsen - fietsers - molens
Wandelroutes

Kinderdijkpad

Bezoekerscentrum Kinderdijk
Wandelroutes

Ontdekkingstocht Park Huis te Kinderdijk

Startpunt Wandelroute
Wandelroutes

Floris V Wandelpad

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk